Moldova cucerește Medalii la Campionatele Internaționale de Tir Sportiv ale României, or. Iași

Sportivii Federației Sportive Naționale de Tir din Republica Moldova au participat la Campionatele Internaționale ale României desfășurat în mun. Iași, în perioada 16-21.11.2022, poligonul Sportiv Omega Tehnoton.

La concurs au participat aproape 100 de sportivi din România, Moldova și Ucraina. Mulți sportivi din țările menționate au o bogată experiență competitivă și au luat parte la multe competiții internaționale.

Sportivii Federației au câștigat 12 medalii, dintre care 2 de aur, 4 de argint și 6 de bronz. Antrenorii apreciază performanța sportivilor din Republica Moldova ca fiind bună. Pentru mulți dintre sportivii noștri aceasta fiind una dintre prima competiție internațională.

La probele individuale, sportivii noștri au câștigat:

  • Anna Dulce – 2 medalii de aur:
  • Andrei Alferin – 1 medalie de argint;
  • Diana Curteanu – 2 medalii de bronz;
  • Ecaterina Rotari – 2 medalii de bronz;
  • Eugen Banari – 1 medalie de argint și 1 de bronz.

Deși sportivii din categoria tineret nu au câștigat medalii, au demonstrat și rezultate bune ceea ce ne permite să sperăm că la următoarele competiții – vom ocupa locuri de frunte și medalii. În clasamentul echipelor mixte (bărbați/femei), sportivii Federației noastre au câștigat 2 medalii de argint Dulce Ana – Popov Denis, Rotari Ecaterina – Alferin Andrei și o medalie de bronz Curteanu Diana – Cuzmicev Denis.

“Ași dori să remarc organizarea competiției, poligonul modern de tragere, desfășurarea finalelor și, bineînțeles, festivitatea de premiere din Palatul Culturii din centrul istoric al Iașilor, totul a fost la cel mai înalt nivel” – Antrenorul Lotului Național de Tir, Oleg Moldovan.

Din numele Federației, mulțumim organizatorilor, Federației Române de Tir Sportiv, dlui Maricel Popa și clubului Sportiv Omega Tehnoton și sportivilor pentru premiile și rezultatele binemeritate dorindu-le sportivilor noștri mai multe victorii.