Participation of Moldovan athletes to Hungarian Open 2015 Tournament

În perioada 27-29 noiembrie 2015, sportivii Federației de Tir din Republica Moldova au participat la turneul internațional din or. Gyor (Ungaria). La aceste Competiții au participat sportivi din 21 de țări cu un nivel de pregătire foarte bun.

Participarea R. Moldova cu sportivii din Lotul Național de Tir a fost realizată atât pentru creșterea performanței sportivilor, cât și pentru identificarea candidaților pentru participarea la Campionatul European de Tir din anul 2016.

Rezultatele obținute la aceste competiții ne demonstrează faptul că sportivii noștri se confruntă cu probleme în pregătire, inclusiv ce ține de pregătirea psihologică care se manifestă în cazul participării la competiții importante la nivel internațional. Este de remarcat un incident neplăcut pentru orice sportiv, incident care a avut loc în timpul desfășurării probei sportive când pistolul Dianei Negreba s-a defectat. Însă, măiestria cu care s-a reușit depășirea acestui moment este demnă de remarcat, Diana preluând arma altui coleg a reușit să revină și a arătat un rezultat bun.

Se poate de menționat și alte evoluții bune, ca de ex: Negreba Valeriu și Alferin Andrei, sportivi care au reușit serii cu un punctaj foarte mare însă ca rezultat nu a fost posibilă o clasare mai bună.

Cu regret constatăm că în procesul de pregătire a Lotului Național sunt deficiențe. Dorim ca sportivii să contribuie la formarea unui spirit de echipă puternic, în același timp să existe o competiție acerbă pentru rezultate care să ne permită ocuparea pozițiilor de top și calificarea/participarea la Jocurile Olimpice de la Rio.

Este necesar să realizăm pregătiri mai complexe și cu un grad mai înalt de dificultate.
Federația de Tir, Antrenorul Lotului Național, menționează încă o dată tuturor sportivilor că suntem în pregătire pentru Campionatul European din 2016; sunt preliminarii, există baremuri de selectare și participare care credem că le veți obține cu muncă intensă.

Dorim să mulțumim pentru sprijin și suport Ministerului Tineretului și Sportului al RM, Comitetului Olimpic Național și Sportiv al Republicii Moldova.

Vă dorim tuturor succese și rezultate bune în competiții!

Rezultatele oficiale le găsiți aici: HunOpen2015_Results