Consiliul Internațional al Sportului Militar – CISM, a desfășurat competiții sportive militare unde au participat 7.000 de sportivi din 117 de țări.

În orașul sud-coreean Mungyeong s-au încheiat Jocurile Mondiale Militare, la care au participat mai mult de 7.000 de sportivi și soldati din cluburile sportive armate. Jocurile militare din Coreea au devenit cele mai extinse din istoria CISM și au inclus 24 de probe sportive.

Cele mai multe medalii au fost cucerite de Rusia câștigând 59 de medalii de aur, 43 de argint și 25 de bronz. Al doilea rezultat a obținut Brazilia (34, 26, 24), a treilea – China (32, 31, 35). Potrivit Tass, echipa națională din Coreea de Sud a contat pe un rezultat mai bun decât au obținut – un total de 19 medalii de aur, 15 de argint și 25 de bronz.

Jocurile Militare Mondiale sunt organizate de Consiliul Internațional al Sportului Militar, organizație care a fost fondată în 1948. Jocurile sunt destinate sportivilor militari profesioniști și pentru personalul militar. După numărul de participanți sunt depășite doar de Jocurile Olimpice și Universiada Mondială.

Consiliul Internațional al Sportului Militar este recunoscut de Comitetul Olimpic Internațional și este a doua asociație ca marime din lume ce organizează asemenea evenimente sportive, ca Campionatul Mondial pentru militari, evenimente ce cuprind probe sportive olimpice și discipline speciale, inclusiv proba la tir, pușcă și pistol glonț.

În 2019 jocurile militare de vară vor avea loc în Wuhan, China, iar cele de iarnă vor avea loc în 2017 la Soci.

Din păcate, echipa militară a Republicii Moldova nu a participat la aceste jocuri, deoarece țara noastră este unicul stat din Europa care nu este membru al acestei organizații. Sperăm în viitorul apropiat va avea loc o schimbare de atitudine pentru a deveni membri ai Consiliului Internațional al Sportului Militar și militarii noștri ne vor reprezenta cu succes la nivel internațional.