Rezultate Campionatul Național al Republicii Moldova la Tir

Federația de Tir din Republica Moldova a desfășurat cu succes Campionatul Național de Tir în perioada 25-27 septembrie 2015. Au fost medaliați cei mai buni sportivi la proba de aer comprimat și glonț, pușcă și pistol, care ar putea să reprezinte Republica Moldova la Campionatele Mondiale și Europene.

După cum a specificat și Președintele Federației de Tir Dl. Arcadie Bostan – “Noi trebuie să conștientizăm importanța acestei etape, să atingem acea performanță care să ne permită cu respect și demnitate să reprezentăm Republica Moldova la competițiile internaționale. Vom depune efort sporit în continuare pentru crearea condițiilor și asigurarea sportivilor cu echipament și muniție necesară”.

În acest context Biroul Federației a decis acordarea categoriei I de arbitru dlor Moldovan Oleg,  și Voscoboev Iurii, antrenori care activează și contribuie la promovarea tirului, a stabilit prioritățile în pregătirea și calificarea pentru Jocurile Olimpice, a aprobat Regulamentul Anti-Doping, ultima revizie 2015 WADA.

Cu scopul promovării tirului în Moldova, dar și informării despre activitățile și evenimentele sportive ce au loc în acest domeniu a fost lansată pagina oficială a federației de tir: www.federatiadetir.md. Invităm toți doritorii și reprezentanții presei să acceseze site-ul pentru detalii și informații.

Pentru buna desfășurare a Campionatului Național al Republicii Moldova la Tir, federația mulțumește conducerii Ministerului Tineretului și Sportului, Conducerii Clubului Sportiv Central Dinamo, Foto Club Moldova, participanților la competiții și presei.

Rezultatele Campionatului Național al Republicii Moldova:

Proba aer comprimat Pistol (bărbați):

 1. Negreba Valeriu – Campion național;
 2. Alferin Andrei;
 3. Stamatin Iurie.

Proba aer comprimat Pușcă (bărbați):

 1. Bejenari Vladislav – Campion Național;
 2. David Constantin;
 3. Dodon Stanislav.

Proba aer comprimat Pistol (femei):

 1. Rotari Ecaterina – Campioană Națională;
 2. Negreba Diana;
 3. Tomin Aliona.

Proba aer comprimat Pușcă (femei):

 1. Raileanu Ecaterina – Campionă Națională;
 2. Grigorașcenco Tatiana;
 3. Verdeș Alexandra.

*pentru mai multe detalii vizitați pagina web oficială/rezultate sau fișierul atașat.

Campionat Național Tir – Rezultate 2015

_DSC9794_DSC9435_DSC9828

Sperăm pregătirea și efortul sportivilor, antrenorilor noștri vor aduce calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016.