Anna Dulce – reprezentanta Federației Sportive Naționale de Tir a Republicii Moldova a câștigat medalia de bronz la Campionatul European de Tir 2022

În orașul Hamar, Norvegia, a avut loc Campionatul European de tir la 10 m.

Republica Moldova a fost reprezentată de sportiva Anna Dulce, care a câștigat medalia de bronz într-o competiție acerbă între 48 de sportivi din 21 de țări.

În calificări, Anna a ocupat locul 7, ceea ce a făcut posibilă avansarea în semifinală.

În semifinală a învins sportivele din Germania și Slovacia iar în finală a câștigat ferm Locul III cu o diferențe de 0,5 puncte.

Lipsa condițiilor adecvate pentru procesul de antrenament, nu a devenit un obstacol în câștigarea medaliei. Datorită unei mobilizări bune s-a obținut un astfel de rezultat.

Perseverența antrenorului personal Oleg Moldovan, maestru internațional al sportului, medaliat cu argint la Jocurile Olimpice (Sydney 2000) a făcut posibil ca talentul ei să fie descoperit.

O contribuție deosebită a avut-o Federația Sportivă Națională de Tir din RM, cu sprijinul noului președinte Anatoli SCACODUB, care a găsit resurse financiare pentru a face posibilă delegarea sportivei și antrenorului la acest Campionat European.

Succese mari în continuare!