Campionatul European 2024 – medalia de aur, Gyor, Ungaria

Astăzi, în ultima zi a iernii 2024 (29 februarie), ne bucurăm să anunțăm cu o deosebită satisfacție că sportiva noastră remarcabilă, Anna Dulce, a obținut o victorie la Campionatul European din Ungaria, câștigând medalia de aur la proba de pistol aer comprimat distanța 10 metri.

Rezultatele competiției proba pistol aer comprimat de la Campionatul European 2024:

  1. DULCE Anna (MDA)
  2. YILMAZ Simal (TUR)
  3. ARUNOVIC Zorana (SRB)

Acest rezultat reprezintă o realizare uriașă atât pentru Anna, cât și pentru țara noastră în ansamblu. Cu aurul câștigat la Campionatul European, Anna acum are dreptul de a participa la Jocurile Olimpice din 2024 de la Paris.

După cum a remarcat președintele Federației Sportive Naționale de Tir a Republicii Moldova,

Anatolii Scacodub: „Această victorie reprezintă un pas important pentru Moldova în lumea sportului, și privim cu mândrie spre viitor, așteptând ca Anna să continue să ne bucure cu realizările sale remarcabile pe plan internațional. Este incontestabil o reușită majoră. Ani de zile de antrenamente intense, dorința de victorie și disciplină, precum și sprijinul părinților și al antrenorului – toate acestea au fost cheia succesului. Antrenorul ei, medaliatul cu argint la Jocurile Olimpice de la Sidney (Australia), Oleg Moldovan, a investit mult efort și energie în pregătirea Annei pentru acest moment.”

Îi felicităm sincer pe Anna, pe părinții ei și pe antrenorii ei pentru această realizare strălucitoare, și suntem siguri că ea va reprezenta cu demnitate Moldova la Jocurile Olimpice de la Paris. Această realizare nu este doar pentru ea, ci și pentru întreaga noastră țară. Suntem mândri de sportiva noastră tânără și îi urăm succes în viitoarele sale competiții.

Menționăm și alte rezultate:

https://www.issf-sports.org/athletes/athlete.ashx?personissfid=SHMDAW2210200501

https://olympic.md/moldova-team-anna-dulce-tir-tokyo2020/

Anna DULCE – sportiv

Republica Moldova (MDA)

Data Nașterii: 22.10.2005

Disciplina sportivă: pistol