David Constantin

profileimage

Secretar general al FTRM, practică Tir-ul de la 18 ani. Multiplu Campion Național al României și R. Moldova. Peste 33 de medalii din care 15 Titluri de Campion Național al R. Moldova și 6 Titluri de Campion Național al României. Participant la mai multe Campionate Mondiale, Cupe Mondiale, Campionate Europene.

Sportul a început sa-l practice la clubul Politehnica Iași sub îndrumarea antrenorului Rodica Apetroaie, apoi la Chișinău sub îndrumarea antrenorului emerit Veaceslav Krijevschi. Principalele competiții la care a participat:
World Championship Barcelona 1998, European Championship ARNHEM 1999, World Cup MILAN 1999, World Cup MUNICH 1999, World Championship LAHTI 2002, European Championship 2002, World Cup MUNICH 2003, World Cup MILAN 2005, World Cup MUNICH 2005, World Championship ZAGREB 2006, European Championship DEAUVILLE 2007.

În anul 1997 devine Campion Național al R. Moldova urmând să câștige în următorii ani un palmares impresionant de medalii.
Studiile în economie le-a urmat în România, apoi Chișinău și Grecia. Din anul 2012 Dl. David Constantin este doctor în economie.
În prezent își dedică o parte din timp activităților sportive și este un împătimit al tir-ului contribuind activ la dezvoltarea și promovarea sportului din R. Moldova.

„Un sportiv bun este acel sportiv care are atitudine, respect față de colegi, antrenori, este sârguincios și practică un mod sănătos de viață. Proliferează valorile sportive și stabilește scopuri ce urmează a fi obținute. Toate acestea pot contribui la obținerea de medalii, respect și satisfacții proprii în viață.” - Secretar General David Constantin