Participarea sportivilor moldoveni la Campionatul Mondial de TIR din Germania, Suhl 2017

Germania, orașul Suhl, în data de 22-29 iunie a fost gazda tirului de performanță. Prima dată în istoria tirului s-a desfășurat Campionatul Mondial al Tineretului la proba Tir. Federația Republicii Moldova a fost reprezentată de șase sportivi: CSCA – Leontean D., Șaganovski A., ȘSRO – Tomac V, CSC „Dinamo” – Ușanly C., Școala de sport № 1 Bălți – Butnar S., Batarovski E.
Unul din obiectivele de bază pentru sportivi a fost îndeplinirea punctajului MQS. Acest lucru ar permite participarea în Argentina la Jocurile Olimpice de Tineret din anul 2018. Toți sportivii, au îndeplinit cerințele fixate, deși rezultatele nu pe deplin satisfac așteptările antrenorilor. Leontean Daniel a realizat un record personal, alți sportivi au tras un rezultat mediocru. Mai sunt și motive obiective de ce au fost obținute așa rezultate, unul dintre care este faptul că sportivii noștri au fost cei mai tineri participanți la aceste competiții. A fost observată lipsa unei experiențe pentru așa anvergură a competițiilor. Tragerile au avut loc pe ținte electronice care la noi pe poligoanele din Republica Moldova, lipsesc.
Din 13 probe de concurs, noi concurăm doar la 3 probe, toate acestea reflectă și acest rezultat.
Merită de specificat faptul că sportivii Republicii Moldova la Tir au demonstrat că sunt luptători și au muncit până la ultimul foc. Acest lucru ne face să sperăm și să fim optimiști pentru rezultate mari. A fost obținută o experiență extraordinară prin faptul că noi am avut ocazia să urmărim și să concurăm cu cei mai buni sportivi ai planetei. Am fost o echipă, care se ajută și susține reciproc, iar la sosirea în țară deja din prima zi ne-am pus pe treabă la antrenamente.
Antrenorii Federației de Tir a RM sunt încrezători că la etapele de selecție pentru Jocurile Olimpice de Tineret, care vor avea loc în Budapesta în februarie 2018, sportivii noștri vor crește rezultatele și vor lupta pentru obținerea locurilor cotă pentru J.O.
Dorim să mulțumim Comitetului Național Olimpic și Sportiv al Republicii Moldova, care a contribuit semnificativ pentru delegarea și participarea la Campionatul Mondial, președintelui Federației de Tir dl. Bostan Arcadie, vice-președinte Emelianov Boris, părinților, cluburilor și școlilor sportive.
Noi, antrenorii Federației de Tir din Republica Moldova, promitem că vom contribui la maxim pentru ca sportivii noștri să-și crească performanța mult așteptată.