Concurs Internațional la Tir „Cupa Prieteniei” Moldova-România, 2016

Cupa PrietenieiFederația de Tir din Republica Moldova a organizat în dаta de 14-17 iulie 2016, pe Poligonul de Tir Dinamo concursul internațional “Cupa Prieteniei” între sportivii Republicii Moldova și România. Acest concurs a fost desfășurat chiar și în anii 1990 însă o perioadă îndelungată i s-a simțit lipsa. Totuși, credem că tradiția acestei etape este preluată și se va desfășura cu succes și în viitor. Relațiile prietenoase dintre cluburi, țări, federații, oferă tinerilor sportivi care nu au posibilitatea de participare la competițiile internaționale de a se afirma aici în Republica Moldova, de ași crește rezultatul, experiența de participare și alte calități necesare pentru pregătirea și performanța sportivă.

Este de apreciat faptul că în perioada competiției a avut loc și întâlnirea cu reprezentanții Agenției Naționale de Anti-Doping a Republicii Moldova. Sportivii trebuie să cunoască cerințele despre evitarea dopajului în sport.

Sperăm “Cupa Prieteniei” să fie un concurs organizat pe ambele maluri a Prutului atât în Republica Moldova cât și România, pentru ridicarea performanței sportive și cucerirea de noi medalii.

Dorim să mulțumim Ministerului Tineretului și Sportului al R. Moldova care a contribuit la organizarea concursului, președintelui Federației de Tir, dlui Arcadie Bostan, precum și antrenorilor din România dlui prof. antrenor Săcăleanu Ion și prof. antrenor Rodica Apetroaie. Mulțumim antrenorilor și sportivilor din or. Bălți, Tiraspol, Iași; Școlii Sportive a Rezervelor Olimpice, Clubului Sportiv Central Dinamo, Clubului Sportiv Central al Armatei, Clubului Sportiv Politehnica Iași.

Federația de Tir din Republica Moldova mulțumește atât sponsorilor oficiali ai competiției: Hotelul Vila Verde; Compania de Asigurări “Garanție” S.A.; Oficiului Național al Viei și Vinului, cât și partenerilor media: Jurnal TV; Prime TV pentru suport și asistență în promovarea valorilor sportului național precum tir-ul.